sâmbătă, 10 octombrie 2009

Top 10 cele mai demente sporturi extreme din lume




1. „Volcano boarding” – un fel de snowboarding, numai că îţi dai drumul la vale cu placa pe un vulcan activ, şi nu pe o pârtie cu zăpadă.

Amatorii de senzaţii tari se strâng la muntele Cerro Negro din Nicaragua, se echipează corespunzător (salopetă, cască, ochelari, eventual genunchiere) şi îşi dau drumul la vale, cu viteze de circa 80 de kilometri pe oră. Se pare că, până acum, există vreo 10.000 de persoane care fac „volcano boarding”.



2. „Limbo skating” – înseamnă să te dai cu rolele pe sub maşini. Desigur, numai cei mai flexibili reuşesc, dar în India acest „sport” este la mare modă. Aniket Chindak, un băiat de numai şapte ani, este deţinătorul recordului mondial, după ce a reuşit să treacă pe sub 57 de maşini.


3. „Train surfing” – sau surfing pe trenuri aflate în mişcare (evident). Acest sport a apărut încă din anii 1980, în Germania, este ilegal, dar în prezent a devenit o adevărată senzaţie (şi o problemă gravă) în Africa de Sud, unde au murit mulţi tineri care au încercat să îşi ţină echilibrul pe un tren care merge cu mare viteză.





4. „Bungee” între crocodili – este vorba tot de sărituri cu coarda elastică, numai că jos te aşteaptă un ochi de apă plin de crocodili.


5. Sărituri de pe stânci – este unul dintre cele mai periculoase sporturi, originar din Hawaii, unde se practica încă de prin anii 1770.

6. Cascadorii pe catalige – pare destul de plictisitor, dar nu este (cel mai bine se vede în filmuleţ).


7. Hockey subacvatic – numele spune totul. Este vorba de acelaşi hockey pe care îl ştim cu toţii, numai că se joacă pe fundul bazinului, şi nu pe gheaţă ori pe iarbă, aşa cum am văzut până acum.


8. „AirKick” – oamenii sunt aruncaţi într-un bazin plin cu apă cu ajutorul unei catapulte, după ce zboară cam opt metri prin aer.

9. „Slacklining” – amatorii acestui sport fac echilibristică la înălţime, mergând pe o coardă de nylon, întinsă între două puncte. Este diferit faţă de mersul pe sfoară, pentru că în acest caz coarda nu este rigidă, ci chiar foarte dinamică, se întinde şi se balansează.


10. „Zorbing ball” – nu trebuie să faci nimic altceva decât să intri într-o minge uriaşă, după care să-ţi dai drumul la vale, rostogolindu-te cu viteză în jos. „Zorbingul” a fost inventat în anul 2000, în Noua Zeelandă.


(sursa:sibianulonline.ro)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu